Styrelsen

Styrelsen 2023

Ordförande;  Linnea Lundberg

Jag är en småbarnsförälder boende på Hällbacken med stort hundintresse som funnits sen länge och har snart 25 aktiva år inom brukshundklubben.

Bott i Luleå sedan 2019 och har sedan dess engagerat mig i klubben inom framförallt mentalitet och lydnaden.

Har erfarenhet av de flesta grenar inom brukshundklubben med både träning och tävling och brinner för att hela klubben ska fungera tillsammans!

Jag har arbetat i styrelser under många år på olika positioner såsom ordförande, kassör, ledamot och suppleant.

Förutom ordförandeskapet i Luleå BK så är jag ledamot i Studiefrämjandet Norrbotten.

Till vardags arbetar jag som projektledare på Trafikverket och har lång erfarenhet av anläggningsbranschen sen tidigare.


Kort om mina tävlingserfarenheter med egna hundar; lydnadschampionat, bruksspår elitklass, agility pinne i hoppklass, rally N och F, ställt ut med nordiskt och internationellt championat och viltspår godkänd anlagsklass. Är även allmänlydnadsinstruktör, mentalfigurant, lydnadsdomare, rallyskrivare och rallysekreterare.

Är idag inte superaktiv med egen hundträning på grund av tidsbrist men gillar att hjälpa till ideellt då det ger mycket energi.

Vi har i familjen en 2 årig australian shepherd som jag tränar med och en 4 årig norrbottenspets som sambon jagar fågel med.


Kontakt och mentor för Anläggningsgruppen.

 

Kontakt; ordforande@lulebk.nu

Vice Ordförande; P-A Bergström, "Pelle"


Jag har 30+ års erfarenhet av hundar, träning, tävling och utbildning av instruktörer och förare.

 

Jag har jobbat 13 år utomlands i  Asien, Afrika och Europa operativt med hundar och minröjning men även administrativt med standarder m.m.

 

Idag jobbar jag på FHTE i Märsta och tävlar med Morris och tränar fågeljakt med Jack Allan.

 

Kontakt; info@lulebk.nu

Sekreterare; Julia Ängstål

Julia Ängstål heter jag och bor i Bensbyn med min man, vår son på 3år och hoffen Leia snart 5år (Förhoppningsvis kommer en till ny valp innan året är slut). Jag brinner för brukset men kör även lite drag och lydnad då och då. Utbildad TL i bruks, tävlar själv aktivt i elitspår önskar även ha tid att köra lite sök men man hinner inte allt. Jag är inne på mitt 3e år i styrelsen och mitt 2a som sekreterare.

Kontakt och mentor för draghund

Kontakt; sekreterare@lulebk.nu / julia@lulebk.nu

Kassör; Sofia Everos

Jag är inne på andra året som klubbens kassör samt mentor och kontaktperson för HUG. Ni kan se mig hänga ihop tillsammans med min Vita herdehund på klubben och när vi inte håller koll på siffror tillsammans då brukar vi köra special sök.


Kontakt; kassor@lulebk.nu

Ledamot; Pelle Nordström

Jag är ledamot i styrelsen i vår fina klubb. Min flatte Gibson och jag tävlar främst Nosework och Specialsök men fuskar även lite med rally, lydnad, viltspår och barmarksdrag.Jag är SNWK instruktör och doftprovsdomare och styrelsens mentor för Nosework.

Kontakt; pelle@lulebk.nu 


Ledamot; Sofie Lundberg

Sofie heter jag! Jag bor i Boden men är väldigt engagerad i Luleå bk sedan några år tillbaka. Jag har en schäfertik som jag kör bruksspår med främst, vi har även börjat med specialsök.  Har tidigare haft rottweiler som också körts i spåret främst och även lite lydnad.


Jag har varit medlem i SBK sedan 2008 då jag köpte min första hund. Blev inte riktigt aktiv förrens 2012 då jag skaffade nästa hund.


Jag tycker mentalitet är otroligt intressant och är sedan 2014 mentalfigurant, hoppas på att bli testledare snart. Är även tävlingsledare i bruks och tävlingssekreterare i bruks och lydnad.När jag inte är på klubben så gillar jag att baka och pyssla med blommor och odlingar.


Är mentor för Bruks och Lydnad

Kontakt; ledamot2@lulebk.nu

Ledamot; Sofia Wallström

Jag är medlem i Luleå BK sedan början av 2018, strax efter att omplacerings-aussien Melle flyttade in.I början var vi lite nervösa för hur vi skulle räcka till för en aussie, men det slutade med att jag ville träna mer än honom. Agility var det enda som var självbelönande nog för vår Ferdinand, och även om tävlingskarriären blev kort så hängde vi kvar på klubben för sällskapet.Numera tränar jag med snart tvååriga aussien Tunder (ni kommer dock troligtvis aldrig höra mig kalla honom Tunder. Tudde, Loppan, Terror... Kär hund har många namn!). Ett av våra främsta mål är att starta appellen under 2023!


Kontakt; ledamot3@lulebk.nu

Suppleant; Ebba Mjärling

Jag är 24 år gammal och flyttade till Luleå hösten 2022 tillsammans med min Australian Shepherd hane. Jag har hållt på med hundar i snart 10 år på olika vis, läste hund på gymnasiet och har efter det endast jobbat med hund på olika vis både på hunddagis/pensionat i flera år, men även som säljare på olika platser inom zoo fackhandeln, Jag har 2 hundar som jag är aktiv inom de flesta sporter med, Ecco heter en, han är en aussie hane på 3 år samt att jag har en Golden Retriever valp på 6 månader, Vi är aktiva som tjänstehundsekipage i hemvärnet, men tränar och tävlar bruks spår, sök och patrull, lydnad, drag men har även tävlat och tränat i rallylydnad också. Jag har tidigare suttit ett år som suppleant i Växjö Bks styrelse, även varit en del av tjänstehundsungdom i några år när jag var yngre. 


Jag är väldigt taggad på vad Lule Bk har att ge detta år. 

Kontakt person för IGP och Tjänstehund. 

Ansvarig för hemsidan.

Kontakt; suppleant1@lulebk.nu

Suppleant; Anna Pettersson Nulu

Jag flyttade till Luleå 2021 och bor sedan dess i Kallax tillsammans med min man och mina barn. Jag har tidigare erfarenhet som förtroendevald i flera olika föreningar där jag haft roller somkassör, ledamot, vice ordförande och valberedning. Det här är dock första gången som jag är invald i en brukshundklubb.

Min första och hittills enda hund är en Borderterrier i sina bästa år. Vi leker främst lydnad, rallylydnad och bruks (spår) men tycker det mesta är kul. Ibland får jag feeling och kör också lite agility eller specialsök. Han får även gå med på praktisk jakt och är tränad i viltspår. Jag älskar mångsidigheten hos Borderterriers och plockar godbitar kors och tvärs inom olika hundsporter. Vi satsar inte på något förutom att det ska vara kul att träna men tycker det är extra kul när något en tränat på också funkar på tävling. Jag drömmer om fler hundar, mer tid och att se mer rasvariation i startlistor.


Kontakt; suppleant2@lulebk.nu