Rallylydnad


Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar.

​I rallylydnad ska föraren guida hunden (”läsa kartan”) genom en bana med skyltar, där skyltarna både visar vägen och olika moment som ekipaget tillsammans ska utföra. Sporten handlar om kommunikation, glädje och samarbete mellan hund och förare. Alla hundar, stora som små, renrasiga som blandraser, är välkomna att delta i både träning och tävling. I rallyn har vi kul med vår hund och tillsammans!


En sport inspirerad av tävlingslydnad och freestyle

Rallylydnaden skapades för att få en mjukare version av tävlingslydnad, där det som särskilt står ut är att du hela tiden från prata med och visa din hund vad det är du vill att den ska göra, något som inte är tillåtet i tävlingslydnad. Influensen från freestyle syns framför allt i de moment som ska utföras, där vissa skiljer sig markant från vad man utför på lydnadsplan.


Rallylydnaden består av 4 klasser

Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare, där man för varje uppflyttning får nya skyltar/moment att lära sig och sin hund. Banorna blir också längre och klurigare för varje klassuppflyttning samtidigt som kraven höjs. I nybörjarklass har man hunden kopplad, därefter ska den vara okopplad.Vi svarar gärna på era frågor och funderingar.


Vill du och din hund börja med rallylydnad med oss i Luleå BK?


Hör av dig till oss så ser vi till att ni kommer igång!


Kontakta oss


Vi finns på Facebook: Luleå BK Rallylydnad

Maila oss: rallylydnad@lulebk.nuHoppas vi ses!


Hälsningar Rallylydnadsgruppen


Kontakta oss om du har frågor &/eller funderingar o rallylydnad

Rallylydnad