Nose Work

Nose Work

Luleå NW i media (länk)

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer.

Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans.Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt.


En sport inspirerad av specialsök


Nose work är inspirerad av de utmaningar som professionalla sökshundsekipage möter i sitt dagliga arbete inom tullen och polisen bl.a.

 

Nose Work grundades i USA av tre professionella specialsökstränare. Deras målsättning var att ge sällskapshundar och deras ägare ett roligt och lättillgängligt sätt att aktivera sig tillsammans genom sökarbete.

 

Nose work använder sig av verklighetstrogna sökmiljöer och kan genomföras i princip var som helst.


Nose work hos oss


Under 2023 kommer Luleå Brukshundklubb att anordna kurser, doftprov, och officiella tävlingar. Följ oss på Facebookdär vi heter Nose Work Luleå BK

 

Nose Work-gruppen är den grupp som arbetar för att målen under 2023 ska uppnås. Vi är några entusiaster som gärna svarar på er frågor och funderingar kring denna nya sport men vi har hjälp av många frivilliga entusiaster som ställer upp att anordna tävlingar, ordna fram tävlingsställen, träningskvällar m.m.

Maila oss; nosework@lulebk.nu

 

Prova-på-Nose Work


Detta är ingen kurs! Vi visar på hur Nose Work går till och hur man kan starta upp träningen med sin hund.Har man aldrig provat men är nyfiken så är detta ett ypperligt sätt att få ta del av Nose Work.

 

Kanske är Ni ett gäng, grupp eller en rasklubb som vill testa detta då får Ni jättegärna höra av er om Ni vill ha vår hjälp.

 

Kan min hund träna Nose Work?


Absolut! Alla hundar kan träna Nose Work! Sporten riktar sig till alla, verkligen alla. Oavsett vad din hund har med sig i bagaget, rädslor, aggressivitet, energi eller vad än det kan vara så är detta en jättebra sport att träna med sin hund.

 

Man behöver ingen kostsam utrustning och man behöver inte åka iväg till en speciell plats, det går lika bra att träna hemma.


Vill du starta eller gå med i en träningsgrupp med din hund?


Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig med det eller om du vill starta en egen och söker andra att träna med.


Hitta oss;

 

Vi finns på Facebook; Nose Work Luleå BK


Vi finns på Instagram; noseworklulea

 

Hälsningar Nose Work-gruppen

 

Elisabeth , Eva, Rebecka, Sofia och Ulrika.


​Kontakt; nosework@lulebk.nu 


Kontakta gärna oss om du har frågor och funderingar!

 
 
 
 

Nose Work reglerna

gäller from 1 januari 2022