Agility

Agility

Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Sporten visades första gången vi en stor hundutställning i England år 1978. I mitten av 1980-talet introducerades agility i Sverige och sedan 1987 är det en officiell hundsport.


I agility skördar vi framgångar både på internationella tävlingsarenor och på träningsbanorna runt om i landet. Det är en fartfylld sport som bygger på mycket samarbete mellan hund och förare.


Luleå brukshundklubb håller kurser i agility, förberedande-, nybörjar- och fortsättningskurser med våra egna duktiga instruktörer. Vi tar också in externa instruktörer då och då för olika kurser. Kursutbudet uppdateras alltid på hemsidan och anmälan sker på Studiefrämjandets hemsida För att gå kurser krävs medlemskap i Luleå bk.


Under sommaren håller vi gemensamma träningskvällar där det alltid finns en ansvarig som finns för att svara på frågor och hjälpa till. För att träna agility på klubben och nyttja klubbens hinder så krävs medlemskap i Luleå bk.

Under vintern håller vi gemensamma träningskvällar i ridhus.


Vi anordnar varje år en eller två stycken officiella agilitytävlingar. För att kunna genomföra dessa så behöver vi många funktionärer och tävlar man för Luleå bk så förväntas man hjälpa till om man har möjlighet.

Kontakta agility gruppen om du har frågor och/eller funderingar!