Kurser

Kurser vår/sommar 2018

Valpkurser 2018

 

Det startar 3 stycken valpkurser under hösten;

 

  • Vecka 33 - Instruktör; Linda Callenberg
  • Vecka 38 - Instruktör; Ylva Bengtsson
  • Vecka 45 - Instruktör; Ulrica Bejker

 

 

 

 

Rallylydnadskurs för nybörjare

 

Klubbens instruktör Petra Kinnunen startar en nybörjarkurs i rallylydnad med start vecka 34 - 20 augusti!

 

mer info kommer inom kort här på sidan samt hos Studiefrämjadet där man även bokar kursen!

 

Har du frågor kontaktar du Petra; rallylydnad@lulebk.nu

 

Här kan du läsa mer om rallylydnad!

 

 

Inkallning & Koppelgående

 

2 tillfällen med instruktörerna Lina Lindgren & Catarina Brännvall

 

En kortkurs i 2 viktiga moment som man behöver behärska som hundägare!

 

  • Tillfälle 1 - vecka 38, 23 september

 

  • Tillfälle 2 - vecka 39, 30 september

 

Mer info kommer här på hemsidan samt på Studiefrämjandets hemsida där man även bokar kursen.

 

Har du frågor kontaktar du Lina & Catarina; kurser@lulebk.nu

 

 

Klicka på länken "Läs mer & boka!" så kommer du till Studiefrämjandet där du kan läsa mer om kursen du är intresserad av.

Den viktiga grunden

 

Kommunikation

 

Det är nödvändigt att du kan kommunicera med din hund, så att ni förstår varandra. Kom ihåg att det är du som är den begåvade i detta, även om hunden inte ska underskattas, så är det du som valt hunden och inte hunden som valt dig. Din uppgift är att skapa en kommunikation med hunden, så att den verkligen väljer dig. Tänk om den skulle vilja flytta till din granne istället – hur tror du den agerar då?

 

Relation

 

Ingen kommunikation utan en god relation. Relationen bygger i hundvärlden på samma premisser som i människovärlden: man ska känna trygghet till varandra, man ska vilja kommunicera och man ska ha tydliga normer som talar om vad man får och inte får göra. Förutsättningen är att man tycker om varandra.

 

Lydnad

Du styr din hund genom lydnad – den lyssnar och lyder. Om din hund kan ordet ”sitt”, det vill säga sätter sig omedelbart när du säger ”sitt” och sitter kvar tills du säger att den får resa sig. Då har du kontroll på din hund i en rad olika situationer. Kom ihåg: Hunden är inte född att förstå ordet ”sitt” och den sitter inte kvar av sig själv. Den behöver öva och utveckla färdigheten i små, små steg. Den behöver övas i enkla miljöer som så småningom blir allt svårare. Det tar tid och det kräver tålamod. Hundens förmåga att sitta är inte stabil förrän den uppnått mognad. Ibland är inte hunden mogen förrän runt tre års ålder.

 

Att skaffa valp/vuxen hund

 

En kurs som inriktar sig till dig/er som går i tankarna på att skaffa hund. Här får ni mycket matnyttig information och hjälp med tankar och funderingar som kan dyka upp. Att ge en god grund att stå på när du väl får hem din älskade fyrfotade vän.

 

Valpkurs

För valpar från 12 veckor till 6 månader (valparna ska vara minst 12 veckor för att de ska vara ordentligt skyddade genom sitt vaccin)

Kursen ska hjälpa er att utveckla ett bra samarbete och ge grunderna för en bra vardagslydnad. Du får även chansen att träffa andra valpägare och byta erfarenheter. Kursen innehåller enklare vardagslydnad, lättare hundsjukvård, hundens behov, hundägaransvar, vara en god ledare för våra hundar, ensamhetsträning mm Kursens vikt läggs på hur man skapar en god relation och hur man på ett enkelt sätt skapar en god relation med sin hund. (21 studietimmar)

 

Allmänlydnad/Grundkurs

För alla hundar från 6 månader.

Vi går igenom grundläggande lydnadsarbete. En hund som är lydig och kommer då man ropar innebär ett roligare hundägande. Din hund får ett roligare och friare hundliv. Vi tar upp mycket om hundens behov, etologi och skötsel, samt att vi i denna kurs lär oss att aktivera hunden på ett naturligt sätt.

Kursen innehåller både teori och praktisk träning. (21 studietimmar)

 

Brukslydnad

En tävlingsinriktad kurs i brukslydnad är för dig som har tävlingsambitioner i bruks, men som ännu inte provat på att tävla. Men den kan också vara något för dig som redan varit ut och tävlat första gången men som kanske behöver lite nya idéer och hjälpa att komma vidare i din träning. Den praktiska träningen är individanpassad. Stora delar av kursen handlar om att lära av varandras arbete och kunna utvecklas som tävlingsekipage. (21 studietimmar)

 

Tävlingslydnad kl 1-2

Tävlingsinriktad kurs med belöningsbaserad träning som bygger på att både hund och förare har kul tillsammans. Kursen vänder sig till dig som vill tävla i Lydnadsklass 1 och 2. Vi fokuserar på helhet med attityd och känsla. Kursen innehåller både teori och praktiskträning. Träningen är individanpassad, var och en har möjlighet att träna utifrån egna förkunskaper. Fokus på momenten i klass 1 och 2. ( 21 studietimmar)

 

Tävlingslydnad 3 – Elit

Bygger på samma principer som tävlingslydnadskursen för klass 1 och 2. Här är då all fokus på moment, momentinlärning i klass 3 och Elit.

(21 studietimmar)

Kunniga Instruktörer

 

Våra instruktörer har minst 100 timmars utbildning bakom sig. De är utvalda och rekommenderade av sin klubb. De har en bred erfarenhet av kursverksamhet och av att aktivt ha tränat egen hund. Instruktörerna arbetar oftast ideellt och håller kurserna på sin fritid.

 

-Anmälan till kurs gör du via Studiefrämjandet, om inget annat anges.

 

-Vid kursfunderingar kontakta Studiefrämjandet i första hand, ledaren i andra hand.

 

-Man måste lösa medlemsavgift i Luleå BK för att deltaga vid kurs.

Hunden måste vara vaccinerad för att gå kurs.